Árkalkuláció & foglalás

Szabadtéri programok

Aktív programok a hotel közelében.

További részletek

Ajándékutalvány

Ajándékozzon szeretteinek, Partnereinek időt!

További részletek

Időjárás

Itt tájékozódhat az aktuális időjárásról!

További részletek

Videó

Kattintson a videóra és tekintse meg
hotelbemutatkozó filmünket.

Hunguest Partner

Látnivalók
Látnivalók
Programok a Mátrában
Programok a Mátrában
Programok a szállodában
Programok a szállodában
 

SÁSTÓ

Apró falu, hatalmas kalandok – lépcsőzzön fel Magyarország legmagasabban fekvő kilátójába, vagy csónakázzon a legmagasabban fekvő tavunkon.
RÉSZLETEK MUTATÁSA
 

Apró falu, hatalmas kalandok – lépcsőzzön fel Magyarország egyik legmagasabban fekvő kilátójába, vagy sétálja körbe a legmagasabban fekvő tavunkat.

Ha ez még mindig nem elég, kis sétával eljuthat az Oxygen Adrenalin Parkba, mely szintúgy a legmagasabban fekvő kalandpark az országban. A kalandpark garantáltan adrenalin növelő elemei közé tartozik a függőhíd, a bob pálya, a mászó fal, a quad pálya, valamint a Közép-Európában egyedülálló óriáshinta és sok-sok játékelem. Természetesen a családosok sem maradnak hoppon, a gyerekek nagy örömüket lelik az eurobungy-n, a gyermek kalandparkban, a kisállat simogatónál vagy a vízi gömböcben. Fedezze fel, hogy még mi mindent tartogat a település és az Oxygen Adrenalin Park!
 

Oxygen Adrenalin Park

A sástói kőbánya területén 2009 óta évről évre egyre több játékelem várja az idelátogatókat. A 145 000 m²-es park rengeteg szórakoztató elemmel biztosítja a kikapcsolódást: bob pálya, függőhíd, erdei kalandpark, eurobungy, gyermek kalandpark, játszóház 360˚-os hinta, kisállat simogató, légvár, mászó fal, erdei labirintus, óriás hinta, paintball, canopy, vízi gömböc, űrkarika, elektromos jet-ski, vízi akadálypálya, íjászat.
Bővebb információ: www.adrenalin-park.hu

Sástó kilátó

A település jellegzetessége, a sárga kilátó, különös történetet tudhat magáénak. Romániából érkezett az Alföldre, Algyőre, hogy ott olajfúró toronyként működhessen, de a hazai előírásoknak nem felelt meg, így nem állhatott munkába. 1973-ban Sástóra került, hogy kilátó váljék belőle a csónakázó tó mellett. Pár perces könnyed lépcsőzés után tapasztalja meg a lenyűgöző panorámát!

Sástó

Az 1960-as években alakították üdülőhellyé az eső és talajvíz által táplált, akkor lápos, mocsaras tavat. A tengerszint felett 507 méteres magasságon fekvő tó mélysége 1 méter körüli.

Tudta-e?

 • hogy Sástó a környék egyik legkedveltebb pihenőhelye?
 • hogy a tó mesterségesen lett kialakítva egy korábbi lápos területen?
 • hogy Sástóról lépcsős sétány vezet az Oxygen Adrenalin Parkba?
 • hogy Sástón négy évszakos programok várják?

 

 

GYÖNGYÖS

A Mátra lejtői által ölelt kisváros számtalan olyan emléket, látnivalót rejt, melyeket érdemes felkeresni minden ideutazónak. A város szívében kellemes sétát tehetünk, ami számos látványosságot, programot és gasztronómiai élményt kínál az ideutazónak.
RÉSZLETEK MUTATÁSA
 

A város mediterrán hangulatú belvárosa egységes, harmonikus képet mutat. Nevezetes épületek, templomok és lakóházak sorakoznak az óvárosban kellemes sétaútvonalat biztosítva az érdeklődőknek. A belváros kiemelkedő látványossága a barokk stílusú Szent Bertalan templom, melynek kincstárában értékes reneszánsz liturgikus kincseket őriznek. A szintén barokk Grassalkovich ház, az Orczy-ház, a Mátra Múzeum, a ferencesek temploma és kolostora mind-mind kihagyhatatlan látnivalói a városnak. Látogassa meg a szökőkutakat és díszkutakat, a klasszicista zsinagógát és II. Rákóczi Ferenc gyöngyösi rezidenciáját is.
Elfáradt? Megkóstolná a helyi jellegzetességeket? A mátrai borok hazájában bátran válogathat a remek minőségű szőlőfajtákból nyert borokból. Megtalálható itt a hagyományos Olaszrizlingen, Leánykán és Muscat Ottonelen túl a Blanc, Sauvignon, Chardonnay és a Szürkebarát.
Innovatív kezdeményezés a térségben a bortúra, azaz a winecaching, ahol GPS készülék segítségével kell rátalálni az elrejtett borokra. Esetleg érdekelné a winecaching? Látogasson el a www.winecaching.hu oldalra!
Bővebb információ: www.gyongyos.hu

Szent Bertalan templom

A Fő tér legnagyobb büszkesége a négy út kereszteződésében álló impozáns, kéttornyú Szent Bertalan Plébániatemplom. A barokk „nagytemplom” helyén a XIII. században egy jóval szerényebb templom állt, melyet folyamatos bővítések következtében sikerült jellegében Magyarország az egyik legnagyobb templomává építeni. Az első kibővítés Szécsényi Tamás nevéhez fűződik, aki a város földesura volt. A tengelypilléres alaprajz különleges megoldású.

Grassalkovich ház

A város szívében, a Fő tér 10. szám alatt található a kétszintes, barokk Grassalkovich ház, mely ma a Városi Könyvtárnak ad otthont. A ház homlokzatán található a Grassalkovich család díszes barokk címere. Az emeleti galériában található a Huszár Lajos Éremtár, mely különleges numizmatikai tárlatot rejt és Hermann Lipót festményeinek állandó kiállítása.

Orczy ház

A Grassalkovich házzal szemben található a különleges értékeket rejtő Orczy ház. Az egyemeletes klasszicista épület földszintje középkori és barokk részletekkel büszkélkedhet. Az épület legrégibb része valószínűleg a XV. században épült. A lakóház magját, a középkori, földszinten bordás, gótikus keresztboltozatot 1964-ben tárták fel, ez az úgynevezett Orczy ház. Ez az épület adott otthont az Orczy család levéltárának, valamint könyv- és fegyvertárának.

Tudta-e?

 • hogy a város számos érdekes programot kínál, mint például a megelevenedett régi piac, a Gyöngyösi Szüreti Napok vagy a Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál?
 • hogy itt temették el Vak Bottyánt, a legendás tábornokot?
 • hogy a Mátra Múzeumban található az ország legnagyobb mamut csontváza
 • hogy innen indul a Mátravasút?
 • hogy Evlia Cselebi török világutazó is írt a város szőlőjéről és borairól?
 

SIROK

Két hegy, a Bükk és a Mátra határán, a Tarna-patak völgye felett áll egy vár. A vár és a település egy szomorú históriáról kapta nevét, mely Darnó királyról és fiáról szól, kinek meghasadt a szíve. Ismerje meg a szívszorongató legendát, fedezze fel a vár kalandjait, látogassa meg a várjátékokat!
RÉSZLETEK MUTATÁSA
 

A Mátra lejtői által ölelt kisváros számtalan olyan emléket, látnivalót rejt, melyeket érdemes felkeresni minden ideutazónak. A város szívében kellemes sétát tehetünk, számos látványosságot, programot és gasztronómiai élményt kínál Sirok az ideutazónak.

A 296 m magas Várhegyen álló várat először egy 1320-ból származó oklevélben említik, története egészen az avarok idejére nyúlik vissza. A vár egy kis múzeumot rejt, továbbá több programnak ad otthont.
Bővebb információ: www.sirok.hu

Tudta-e?

 • hogy hazánk egyetlen sziklavára a Siroki vár?
 • hogy minden év júniusában kétnapos várjátékokat, októberben pedig a Siroki vár napját rendezik meg itt középkori lakomával?
 • hogy a várban zegzugos, romantikus folyosókat találhat?
 • hogy télen, az adventi estéken gyönyörű látványt nyújt a vár?
 

KISNÁNA

Kisnána (1903-ig Felsőnána) a megye középső részén, a Déli-Mátrában, a Verpelét és Domoszló közötti völgykatlanban, Gyöngyöstől 22, Egertől 26 km-re található. Az itt található vár mellett számtalan program és legenda várja, hogy felfedezze azokat minden idelátogató!
RÉSZLETEK MUTATÁSA
 

A Mátra délkeleti részén található település a Kompolti-család XV. századi várának romjairól ismert. Az 1971-ben megnyílt Vármúzeum a XVII. században betelepült szlovákok építészetét és népi hagyományait mutatja be. Fekvésének köszönhetően a község környezete természetjárásra, vadászatra és pihenésre nyújt lehetőséget az idelátogatóknak. A település évente visszatérő rendezvényei: Szüreti Fesztivál, Szlovák Nemzetiségi Nap, Karácsonyi tűzijáték.
Bővebb információ: www.kisnana.hu

Kisnánai vár

A vár körül ma már megváltoztak a terep- és flóraviszonyok, de valaha e helynek igen előnyös lehetett a fekvése a Mátra délkeleti lejtője és a síkvidék találkozásában. A Mátrából eredő két patak szinte közrefogva a dombot, természetes védelmet is nyújtott. (A leletek tanúsága alapján a várdombon már a kora vaskorban is emberek éltek.) Az ásatás során a földből kiszabadított falak egy XV. századi vár alaprajzát tárják elénk, amely palota, kápolna, lakó- és gazdasági épületekből áll, kettős falgyűrűvel övezett egységbe foglalva azokat. A XVI. században a vár már rommá lesz és nem építik fel többé, ezért romjai híven megőrizték az ó-olasz bástyák megjelenését közvetlenül megelőző idők középkori várának arculatát. A falak mentén, ahol a kutatás mélyebbre hatolt, egy régebbi állapot is feltárult, amit azonban a romok állagmegóvása után, az eltérő szintkülönbségek miatt csak részben lehetett bemutatni.

Tudta-e?

 • hogy a kisnánai várjátékok az egyik legnépszerűbb program a Mátrában?
 • hogy a várban négy kronoszkóp is található, amely olyan múltba látó készülék, amin keresztül meg lehet nézni, milyen lehetett egykor a vár?
 • hogy a falusi vendégfogadókkal nyaranta baracklekvárt lehet főzni a várban?
 • hogy itt találták hazánk legnagyobb opálját?
 • hogy telente bozsolé napokkal várják a helyi borászok a vendégeket?
 • hogy a várhoz számtalan érdekes legenda, történet kapcsolódik?
 

FALLÓSKÚT

A fallóskúti Mária-kápolna országszerte ismert zarándokhely, melyet évente több ezren látogatnak meg.
RÉSZLETEK MUTATÁSA
 

A kápolnához hangulatos turistaút vezet fel, de akár autóval is könnyen megközelíthető. A falu egyre több és több látnivalóval büszkélkedhet, ezek közé tartoznak a Gubola házak, a tűzzománc stációk vagy a márvány Mária-szobor.

Tudta-e?

 • hogy Fallóskúton élt Magyarország egyetlen főállású remetéje, Szél Sándor Paszkál?
 • hogy a különböző látnivalók építését különböző települések, sőt tengerentúli adományok segítették?
 

MÁTRAVEREBÉLY

A Mátra és a Cserhát találkozásánál terül el a nagy múltú Mátraverebély, mely egyidős a magyar államiság kialakulásával. Észak-Magyarország leglátogatottabb és legnépszerűbb kegyhelyének eredete egészen Szent László uralkodásáig vezethető vissza.
RÉSZLETEK MUTATÁSA
 

A Zagyva szurdokában már a Cserháthoz tartozó Kőszirt és Őr-hegy öleli körbe Mátraverebélyt. Inkább csak nevében mátrai a 2300 lakost számláló, elsősorban kegyhelyéről ismert település.
Első írásos említése 1227-ből származik. A XIV. század végén Zsigmond király országos vásártartási jogot adományozott a településnek, amelynek ekkor a Verebi család volt a tulajdonosa. A török hódoltság alatt elpusztult a falu. Az újranépesedett települést 1733-ban a ciszterciek szerezték meg tőlük, majd 1756-ban az Almássy család vásárolta meg. A település életében meghatározó szerepet játszott Szentkút.

Szentkút

Mátraverebélyről Bátonyterenye felé továbbindulva balra találjuk a leágazást Szentkút felé. Szentkút Ferences kolostora és temploma csodálatos hegyvidéki környezetével az egyházi és a világi turizmus egyik bázisa. A forrásokat és a „patkónyomos” sziklákat a templomtól nyugatra nyíló szűk völgyben kereshetjük fel jelzett turista úton. A remetebarlangok a Meszes-tető sziklás oldalában találhatók.

A népi hagyomány szerint Szent László király a lovával ugratott, s lovának patkónyomából fakadt a Szentkút forrása. A forrásnál megjelent a Szűzanya, s ettől kezdve a forrás vizétől többen meggyógyultak. Más legenda is kapcsolódik a forráshoz, eszerint egy néma pásztorfiú megszomjazva vizet keresett, s a fák lombjai között megjelent neki a Szűzanya és egy lópatkó alakú mélyedést mutatott. A gyermek ivott a forrásból, s tudott beszélni. Otthon elmesélte a csodát, apja a forrást nagyobbra ásta, így keletkezett Szentkút.

Tudta-e?

 • hogy VI. Pál pápa 1790. április 26-án a Basilica Minor rangra emelte kutat?
 

EGER

Egy kis városnézésre vágyik? Eger rengeteg látnivalóval és programmal várja a látogatókat. Ha időben indul, mindent meg tud tekinteni! Kezdje a város igazi nevezetességével, Dobó István várkapitány és az egri várvédők által híressé vált egri várral. A várból csodás panoráma nyílik az egész városra. A hatalmas falak alatt katakombák húzódnak, de a várban több múzeum és rendezvény segíti átélni a török ellen vívott csatákat.
RÉSZLETEK MUTATÁSA
 

A várból lesétálva hangulatos kis üzletek és éttermek fogadják, kóstoljon bele a helyi ízekbe, és ne felejtse el az egriek büszkeségét, az egri bikavért. Kis pihenés után fel lehet lépcsőzni a török minaretre, megcsodálni a líceum csillagvizsgálóját, vagy a város egyik legkiemelkedőbb nevezetességét, a bazilikát.
Ha nem fáradt még el, várja meg, míg eljön az este, olyankor a sok lámpás igazi romantikus hangulatba öltözteti a várost. Sétáljon egy kicsit a belvárosban, tekintse meg a Dobó térről is a várat, sétáljon végig a Széchenyi utcán, fedezze fel a várost!
Bővebb információ: www.eger.hu

Egri vár

Egerben még Szent István alapított püspökséget 1001-1009 között, ennek védelmére épült a kővár 1248-tól. 1552-ben támadta meg a török közel negyvenszeres túlerővel a várat, de az öt heti ostrom alatt sem tudta azt bevenni. Ennek a hősies helytállásnak állít emléket Gárdonyi Géza történelmi regénye az Egri Csillagok. A várban kazamata, Hősök terme, történeti és időszakos kiállítás, Képtár, Romkert, Gárdonyi Géza sírja, Ispotály pince, Panoptikum és Éremverde kínál változatos időtöltést az idelátogatóknak.

Egri Bazilika

Eger egyetlen klasszicista épülete, Magyarország második legnagyobb temploma. Az 1831 és 1837 között épült bazilika Hild József tervei szerint épült. A főszezonban a déli órákban minden nap orgona bemutatót hallhatnak az ide betérő érdeklődők.

Líceum

Az Eszterházy téren álló késő barokk stílusban épült Líceumot a XVIII. század végén egyetem céljából építtette Eszterházy Károly gróf. Ma főiskolaként működik az épület, de továbbra is várja a turistákat. Az első emeleten tekinthető meg az egyházmegyei könyvtár, az épület tornyában pedig a működő Csillagászati Múzeum és „Specula” periszkóp igazi kuriózum.

Minaret

Az egri minaret a legészakibb európai, török korból származó emlékmű. Az építmény 14-szög alaprajzú, és 40 méter magas. 97 csigalépcsőfok vezet fel a körerkélyre.

Szépasszony-völgy

A közel 200 pincészettel büszkélkedő Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összefonódott az egri borok hírnevével. A pincéket riolittufába vágták, mely kiváló közeget teremt a bor tárolásához.

Tudta-e?

 • hogy az egri borvidék központjaként Eger a legjelentősebb magyar bortermelők közé tartozik?
 • hogy a város híres a melegvizű gyógyfürdőjéről, mely a város központjában található?
 • hogy a történelmi belvárost egri püspökök alakították ki kiváló osztrák, német és olasz tervezőkkel?
 • hogy a Széchenyi utca éttermei és kávézói igazi mediterrán hangulatban várják a látogatókat?
 

Galéria

LIFESTYLE HOTEL MÁTRAMÁTRAI RENGETEGLIFESTYLE HOTEL MÁTRASEGWAYLIFESTYLE HOTEL MÁTRALIFESTYLE HOTEL MÁTRAMÁTRAI PANORÁMALIFESTYLE HOTEL MÁTRAJátszótérJátszótérJátszótérJátszótér